Mindre lyckat..

Är i Lycksele sedan igår för sammanträde med Blå Vägen-föreningen/E12-Alliansen för att diskutera lite framtida strategier utmed vägstråket. Bra samtal och vi verkar vara överens om tagen, alla kommuner som är med.

Igårkväll var ett av samtalen varför det var så nedskräpat i just Umeå och vi hade mycket diskussioner kring vad som måste göras, inte minst att polisen borde börja bötfälla dem som skräpar ned. Ett problem som konstaterades var att det mer eller mindre har blivit accepterat att skräpa ner i vår kommun. Det är inte nån som längre höjer på ögonbrynen när människor lämnar skräp och matrester efter sig på torget eller i parker. Och det i sig är oerhört bekymmersamt, för då spelar det ingen roll hur mycket vi från kommunens sida försöker öka insatserna för uppstädning. Trots ökade städinsatser, ändå mer skräp på gator och torg.

Och då blir det ju inte bättre när kommunen i sin nya marknadsföringskampanj gör sig skyldig till just….. nedskräpning…. suck. När det inte ringer några varningsklockor hos de ansvariga över att man kommer med ett förslag om att sätta upp 1000 olaliga banderoller på våra björkar….tja, då understryker det bara att attityden i Umeå apropå nedskräpning inte är vad den borde vara.

Ser att nyheten om den här fadäsen nu har blivit en RIKSsnyhet också. Jippi.