Ny vecka med högt tempo

Veckan inleddes med morgonmöte med Allians för Umeå. Vi ses en gång i månaden med alla viceordföranden i styrelser och nämnder, utöver mer informella träffar med gruppledare och politiska sekreterare. Idag hade vi en längre information om planerna på ny evenemangsarena i Umeå. De tjänstemän som jobbat med frågan fick gå igenom resultaten så här långt. Även de senaste turerna i SEKAB berördes.

Nu väntar intervju om arbetet inom E12-Alliansen, därefter lite interna överläggningar i partiet och dagen avslutas med kretsstyrelse för moderaterna i Umeå, samt månadsmöte med moderata fullmäktigegruppen.

Kan konstatera att höstens kalender är mer än fulltecknad, och att sammanträden och träffar nu har börjat planeras ända in i nästa år. Så det är hög tid att köpa 2009-års kalender.

På riksplanet fortsätter det vara stort fokus på Alliansens låga opinionssiffror. Jag säger som jag tidigare sagt – sitt lugnt i båten. Det är TVÅ ÅR kvar till valet och jag är övertygad om att regeringens stora satsningar på infrastruktur, skola, omsorg, forskning och utbildning, jobbskatteavdrag, sänkta arbetsgivaravgifter (som innebär att kommunsektorn får 3 miljarder mer att röra sig med) kommer att kunna vända opinionen. Även om det kan ta ett tag.

Den enda opinionsmätning som räknas är den på valdagen i september 2010.