Marinan på Ön, rattfylleri m.m.

Ser på vk.se att marinan på Ön nu har börjat byggas i snabb takt. Fyra sjöbodsliknande byggnader är på plats och i oktober ska den nya kajen gjutas. Och nästa år byggs etapp 2, en gästhamn med 40 båtplatser. Det här är ett mycket positivt tillskott för Umeås del. Jag håller med dem som tror att det här kommer bli en fin pärla för vår kommun och det är extra kul att det är ett privat initiativ.

Idag fick jag in en insändare i tidningen beträffande hårdare tag mot rattfyllerister. Det kan inte vara acceptablet att rattfyllerister tas gåbng på gång, utan hårdare påföljder. Därför blev jag extra nöjd när jag läste justitieminister Beatrice Asks uttalande om att regeringen planerar ändra lagstiftningen så att rattfylleristers bilar kan beslagtas, liksom att man ska skärpa straffen för återupprepade rattfylleribrott.

Har inte bloggat sedan i fredags men nu är det full fart som vanligt. Denna vecka innehåller förutom en rad möten ännu en ECO-driving ‘tävling’, närmare bestämt på fredag. Alltså en tävling i vem som kör snålast. Dessvärre kunde inte Holmlund (s) vara med denna gång så jag får väl vänta ett tag till innan jag får besegra honom igen i denna gren 🙂