Två år kvar till valet

I dagarna är det tvprogram, tidningsartiklar och diverse analyser om Alliansregeringens första två år vid makten. De dåliga opinionssiffrorna påstås vara ointagliga. Lugn i båten, säger jag. Det är två år kvar till valet och gott om tid att vända opinionen. Ett utmärkt tillfälle att börja offensiven är nu i samband med presentationen av höstbudgeten.

Vad har då regeringen åstadkommit hittills? 70 av 131 vallöften är helt genomförda, ytterligare 43 vallöften är påbörjade och/eller på gång och endast 18 vallöften kan anses som varken genomförda eller påbörjade. 175.000 färre befann sig i utanförskap i juni 2008 jämfört med juni 2006. Även antalet personer med förtidspension sjunker kraftigt. 100.000 färre kommer att befinna sig i förtidpension när mandatperioden är över enligt Försäkringskassans prognos.

Nu är det som sagt två år kvar till valet. Regeringens kamp mot utanförskapet fortsätter, bland annat genom ytterligare sänkt skatt för alla som arbetar. Till detta ska läggas nödvändiga satsningar på en mängd områden, bl a utbildning, forskning och infrastruktur.

Den 22 september kör vi igång Alliansoffensiven. Mot oss står socialdemokrater, vänsterpartister och miljöpartister – splittrade som aldrig förr.