Vindkraft och svenskt flum

Vindkraftverk till havs stör inte fåglarna. De ser tornen på långt håll och väjer undan. Det visar en stor studie som vi kan läsa om i dagens VK, aproåpå diskussionen kring planerna på nya vindkraftsparker till havs. Återigen visar fakta något helt annat än vad som kommer fram i den allmänna debatten. Bra med fakta och tydliga besked.

I Uppsala greps i helgen en rattfyllerist TVÅ gånger, när han var ute och körde i fyllan. Det var bara ren tur att han inte körde ihjäl någon. Men nu var det inte bara det faktum att han blev tagen två gånger som var upprörande – till saken att han sen tidigare blivit dömd 48 GÅNGER för rattfylleri. Det är en ren skandal att han fortfarande får ha körkort, och för den delen att han får vara ute överhuvudtaget. Sätt honom bakom lås och bom, och erbjud honom vård mot sitt missbruk. Det är så typiskt Sverige att inte våga ta tag i sånt här. Måste han verkligen köra ihjäl ett antal människor innan rättsmaskineriet börjar agera på allvar? Samhället måste agera innan något mer allvarligt sker! Tyvärr är det fortfarande för mycket flum över svenskt rättsväsende. Här hoppas jag att regeringen skyndar på arbetet med att strama upp ordningen.

Samma sak när det gäller dem som dömts till rättspsykiatrisk vård. Nu rymmer de på löpande band från Säter. Mördare efter mördare, tillsammans med personer dömda för grova våldsbrott. Tydligen får de gå helt fritt på området utan bevakning, och då är det så klart enkelt att rymma därifrån. Göran Hägglund (kd) har aviserat skärpta regler vilket inte är en dag för tidigt. Skärpning!!