Vind i seglen – Staten och kapitalet

Idag blir det en heldag med moderaterna i Västerbotten. Först på dagens schema står sammanträde med länsförbundsstyrelsen för moderaterna i Västerbotten. Vi har många punkter på dagordningen att ta oss igenom, men dock glädjande sådana. Vi kan konstatera att den kampanj vi inledde i april – Måla Västerbotten blått – har gett goda resultat. 201 nya medlemmar har värvats under perioden, vilket gjort att vårt länsförbund numera toppar de moderata topplistorna i landet över både återvärvning och nyvärvning. Det har helt klart gett oss vind i seglen! Bland toppvärvarna märks moderata representanter från såväl Vännäs, Umeå och Lycksele. Nu ska vi bl.a. diskutera hur vi går vidare med fortsättningen av kampanjen som ska pågå ända in i ‘mål’ i samband med valet i september 2010.

Dagen avslutas med en båttur utmed Umeälven. Det är tredje året i rad som vi moderater åker med M/S Sandskär, och detta år är tydligen räkfrossan utbytt mot sillfrossa. Inte mig emot, jag gillar båda varianterna. En trubadur är också med – vi får se om vi lyckas få honom att spela ‘Staten och kapialet’ även i år. Förra året krävdes det såväl vädjanden som övertalning, men bra blev det. Även om trubaduren såg lite förvånad ut över låtvalet 🙂