Kameraövervakning, Ohly m.m.

Läser att ännu en skola i Umeå tvingas börja med kameraövervakning för att förhindra vandalisering. Det är beklagligt att kommunen måste ta till dessa åtgärder, men vi kan konstatera att det fungerar. Mycket bra dessutom. När områden kameraövervakas så upphör omedelbart förstörelse och vandalisering – och det är ju inte så konstigt. De som förstör vill ju inte bli upptäckta. På så vis sparar kommunen dessutom pengar som annars skulle gå till att reparera och städa upp efter all förstörelse.

Vänsterledaren Lars Ohly vill tillsätta arbetsgrupper med representanter för v, s och mp för att mejsla fram en gemensam politik inför valet 2010. Det välkomnar jag starkt – då kommer svenskarna att få se vilka alternativ som egentligen finns inom svensk politik. Och jag tror att många socialdemokrater blir avskräckta när de inser vilket inflytande vänsterpartiet och miljöpartiet kommer att få.

Själv är jag för tillfället i Stockholm och efter lunch är det dags för sammanträde med utbildningsberedningen – hittills har vi haft olika informationer och partigruppmöten.

Kommer tillbaka till Umeå senare ikväll och då blir det direkt ut i skogen med Winston.

På återhörande!