Befolkningssiffror, osund konkurrens och Öviksbesök

Igår kommenterade jag Umeås befolkningssiffror för en av våra lokala tvkanaler. Man måste understryka att trots rubrikerna om att Umeå tappar mest invånare i landet, så är det bättre siffror än på flera år för Umeås del. Tappet första sex månaderna är bara hälften av förra årets tapp, vilket talar för att Umeå kommer öka sin befolkning med mer än tidigare år. Antalet födda ökade, inflyttningen ökade och utflyttningen minskade jämfört med föregående år. Därmed inte sagt att det inte kan gå bättre – för självklart kan Umeå bli bättre inte minst när det gäller situationen på arbetsmarknaden. Vi behöver fler jobb helt enkelt. Men hur som helst så ser det bra ut med gårdagens befolkningssiffror. Umeå går åt rätt håll igen.

Ska alldeles strax träffa den andra tvkanalen för att kommentera en interpellation som Allians för Umeå lämnat in beträffande förekomsten av osund konkurrens i Umeå. Av och till kommer kritik från företagare som anser att Umeå kommun ägnar sig åt verksamhet som hellre borde överlåtas till privata aktörer att jobba med. Det är dags att vi får den rapport som beställdes för över ett år sedan.

Senare idag åker jag till Örnsköldsvik för att träffa mitt gamla kompisgäng från gymnasiet. Vi bruker ju ses en gång per år och umgås, och nu är det alltså dags för årets träff. Misstänker att det blir grillning, mycket synthmusik, besök på Paradisbadet, minigolfen (möjligen StarWars-utställningen detta år) samt en sväng ut på stan.

Eventuellt kommer det en blogg från besöket i Övik, vi får se.

Hej så länge!