Att spela Sverigedemokraterna i händerna

Idag fick Sverigedemokraterna över 5% i en opinionsmätning, större än både centern och kristdemokraterna. Klart oroande siffror.

Har också just kommit tillbaka efter att ha varit och kollat på Sverigedemokraternas torgmöte här i Umeå. Ett torgmöte som skulle ha passerat utan någon uppmärksamhet, och utan några lyssnare, om det inte var för – motdemonstranterna.

Istället var det ett 40-tal vänsterungdomar – några få maskerade – som störde torgmötet, så att det inte kunde genomföras förrän på slutet. Busvisslandet, talkörerna och oväsendet gjorde att många andra umebor nu stannade till och lyssnade och undrade vad som var på gång. Resultatet blev lysande för Sverigedemokraterna: maximal massmediabevakning, deras rättighet att faktiskt hålla torgmöte förstördes, och flera av de umebor som stod och tittade blev istället förbannade på…….ja, precis. Motdemonstranterna.

Jag ogillar sverigedemokraterna och precis allt vad de står för. De har en obehaglig människosyn och inga som helst lösningar på Sveriges problem. (Inom parentes kan vi ju konstatera att Sverige behöver MER invandring, inte mindre för att klara framtidens utmaningar).

Men vi måste möta dem genom att våga debattera de frågor som dom tar upp – och visa att de har fel. Att trakassera dem och störa deras torgmöten riskerar istället att göra dem till martyrer.

Dagens motdemonstranter har fel strategi och spelar bara Sd i händerna.