Träningsvärk, OS-facklan och Fp-tal

Ja, jag kan efter tre dagar med stegräknare konstatera att den har avsedd effekt. Visst blir man motiverad att promenera och röra på sig, mer, än man gjort tidigare nu när varje steg räknas. Att tävla med sig själv är tydligen en bra motivator. Har t.o.m. fått träningsvärk och det var ett tag sedan jag upplevde det sist, vilket kanske säger något om min kondition….men nu ska det bli bättring.

Läste i DN om historien bakom den pampiga och mäktiga ceremonin med OS-facklan, som tänds i Athen och sedan förs från land till land på sin väg mot slutmålet. Alla har vi väl tyckt att den delen av invigningsceremonin är mäktig, när facklan till slut anländer till Olympiastadion där invigningen skall ske. Desto obehagligare associationer får man när man får veta att det var Hitlers OS-generaler som hittade på hela idén med att facklan skulle färdas från Grekland till invigningen av OS i Berlin (som det då gällde år 1936). Det passade in i nazisternas propagandasyften. Och idén överlevde dess upphovsmakare och används alltså än idag.

Idag höll Jan Björklund (fp)sitt sommartal och att döma av rapporternas därifrån så var det positiva signaler. Han utlovade satsningar på forskning, men även större satsningar på infrastruktur. Även om han särskilt pekade ut infrastruktursatsningar i Västsverige, så innebär mer pengar till infrastruktur även större möjligheter för oss i norr att ta del av de viktiga satsningarna. Sen blir det ju en intern dragkamp mellan Allianspartierna var pengarna skall satsas och det kommer ju att presenteras i höstens infrastrukturproposition.