Fotbollsfestival, Winston på uteservering?

Igår var jag på Gammliavallen när Umeå fotbollsfestival invigdes. Underhållning och tal av Lena Sandlin (s) stod på programmet, liksom en imponerande inmarsch av alla de deltagande fotbollslagen som gick nationsvis. God stämning och mycket folk. Man kan inte nog understryka hur betydelsefull turneringen är för Umeå – i dagens VK finns också en sammanställning över viktiga fakta: festivalen är en av Sveriges största fotbollscuper, det är Umeås största årligt återkommande evenemang, den drar in 20-25 miljoner kr till det lokala näringslivet i form av handel m.m.

TV4 har gjort ett inslag om vilka uteserveringar i Umeå som tillåter hundar. Tydligen är det Invito, Lottas, TC, Harrys eller Rost som gäller om man vill ta med sig vovven på uteserveringen…. Intressant – jag har faktiskt aldrig tänkt tanken på att ta med mig hunden vid sådana tillfällen. Så det kanske är dags att nu gå och köpa Winston ett par schyssta solglasögon och ett tufft nithalsband så att han passar in bland övriga coola hundar. Eller inte. Jag tror faktiskt han föredrar att pyssla med annat, typ springa i skog och mark. Men om nån vill ta med sig sin hund så inte mig emot – det är väl upp till var och en. Man kan dock fundera kring hur det påverkar andra, exempelvis dem som är allergiska…… Ja, Winston får i alla fall stanna hemma.