Bättre sommarstad

Under många år har den återkommande frågan varit varför Umeå är en sådan dålig sommarstad – ‘inget händer’ är en vanlig kommentar som dyker upp i diskussionerna år efter år

Men nu har det faktiskt hänt något. Igår var det den andra Sommaren i City-kvällen på Rådhustorget och det är uppenbart att arrangemanget blivit uppskattat, även om det det inte kom lika många umebor igår som när BWO var på besök. Och nästa gång blir det tydligen Amy Diamond m.fl som ska uppträda vilket torde båda gott för publiksiffrorna. Utöver detta har sommaren erbjudit en rad andra arrangmang, däribland synnerligen välbesökta Rhapsody in Rock så visst händer det numera mycket i Umeå på sommaren.

Sen kan det naturligtvis alltid hända ÄNNU mer men de som ständigt bara kritiserar och klagar måste faktiskt erkänna att det blivit bättre. Det tar sig.