Släktträff, hushållsnära tjänster och boktips

Sitter och väntar på min syster och hennes man, för vi ska alldeles strax iväg upp till Piteå på släktträff. Det ska bli mycket trevligt att träffa alla kusiner även om det bara blir över dagen.

Finansminister Anders Borg verkar stötta utredningsförslaget om att avdraget på hushållsnära tjänster redan ska vara draget på priset när köparen ska betala. Och sedan får företaget söka det i efterhand. Det vore en mycket bra förändring och jag tror att fler skulle utnyttja avdraget då – många upplever det alldeles för krångligt att göra det i samband med deklarationen.

Slutligen ett boktips. Forum för Levande historia har äntligen börjat sprida kunskap även om kommunismens brott. Utmärkt! Såväl kommunismens som nazismens illgärningar och massmord måste uppmärksammas så att det inte upprepas. På levandehistoria.se kan man kostnadsfritt beställa boken ‘Forskningsöversikt – Brott mot mänskligheten under kommunistiska regimer’, liksom en lärarhandledning och elevtidning om kommunismens brott mot mänskligheten. Här har skolorna ett stort ansvar – förhoppningsvis blir den lika spridd som den utmärkta boken ‘Om detta må ni berätta’.

Nu en kopp kaffe och sedan raka spåret till Piteå. På återhörande!