Glad midsommar!

Hade man hoppats på sol och vackert väder en dag som denna får man nog fortsätta hoppas ett tag till. I alla fall här i Umeå. De första regndropparna började falla samtidigt som jag tog ut Winston på promenad i morse.

Tidningarna innehöll ett antal lämpliga uppslag för bloggsynpunkter – allt från alarmerande resultat i SKL:s ranking över de svenska skolornas kunskapsresultat till spekulationer kring en ny evenemangsarena. Med hänsyn taget till de goda förutsättningarna i Umeå (bl.a. hög utbildningsnivå m.m.) så är resultaten hos Umeås elever bland de sämsta i landet och detta tarvar en grundläggande analys och diskussion. Men det får vänta till efter sommaren misstänker jag.

Nu ska vi koncentrera oss på annat ett tag, såsom att fira midsommar så klart. Min blogg kommer heller inte att uppdateras fullt lika ofta de kommade veckorna, men av och till lär det komma några inlägg.

Ja, det var allt för idag.

Glad Midsommar!