Bra polisarbete, ringled m.m.

Polisen har gjort ett bra arbete när det gäller att minska utomhusvåldet, såväl nationellt som i länet. Polisen har gjort en satsning runt om i landet just för att minska det oprovocerade utomhusvåld som ofta uppstår på helger i samband med krogbesök, ute på gator & torg etc. Resultaten är tydliga. Under perioden november 2007 till januari 2008 minskade våldet med 24% i Västerbotten. I centrala Umeå var minskningen 29%.

Det är mycket positiva siffror. Taktiken är att ingripa tidigare mot berusade individer, patrullera i närheten av krogar och ha bättre samarbete med bl.a. ordningsvakter. Och arbetet har gett resultat. Staden blir säkrare, och färre drabbas samtidigt av misshandel och överfall. Bra jobbat!

Två av Umeås konkurrenter när det gäller närtidssatsningen för infrastruktursatsningar med kommunal medfinansiering har hoppat av diskussionerna med Vägverket. Det talar onekligen för att Umeåprojektet med ringled förbättrar sina chanser att komma med i höstens beslut från regeringens sida.