Två rundor idag

Åter i Umeå efter en helg som tillbringats i Örnsköldsvik. Passade på att ta ut Winston i skogen på eftermiddagen. Vi tog en lite längre sväng, och det var riktigt behagligt. Gick och pratade för fullt i mobilen om tillväxtfrågor i Norrland, när det brakade till rejält i buskagen intill skogsvägen. 5 meter ifrån mig stack en älg iväg, och stannade på 40 meters avstånd och tittade tillbaka på oss. Winston hörde bara att det var något djur som sprang iväg, men han fick aldrig syn på älgen. Lika bra det, men han var ju å andra sidan kopplad så det fanns ingen möjlighet att för honom att sätta iväg efter älgen.

Efter detta åkte jag iväg på dagens enda politiska möte, och så vid 19-tiden överträffade jag mig själv genom att sticka ut i skogen med Winston en sväng till. Det var riktigt skönt att få röra på sig så nu har jag i alla fall fått lite extra motion. Man blir rastlös av för mycket stillasittande. Och Winston då? Ja, nu ligger han och sover vid mina fötter så det var nog välbehövligt med två rundor för honom också.

Nu blir det att titta litegrann på tv och sedan ska jag påbörja min andra Stieg Larsson-bok: Flickan som lekte med elden. Den första – Män som hatar kvinnor – läste jag ut igår och den gav mersmak. Välskriven och spännande.