En sväng till Övik & Håll Umeå rent!

Idag åker jag ned till Övik en sväng och ska hälsa på släkten där – min mamma samt min syster och hennes familj. Så därför blir det ingen längre blogg idag….jag ligger redan efter tidsschemat.

Noterar att det plötsligt kommit ett förslag från ÖB om att eventuellt flytta försvarets Skyddscentrum i Umeå till Skövde eller någon annan ort. Det ska vi naturligtvis göra allt vi kan för att det inte ska bli verklighet – det handlar inte enbart om jobb hit eller dit, utan den unika verksamhet som finns i Umeå bygger ju på samverkan mellan Skyddscentrum, FOI och universitetet. Det skadas ju allvarligt om man rycker ut en del i det hela. Tvärtom borde man stärka verksamheten ytterligare i Umeå.

Hade förra veckan besök av en gammal skolkompis från övikstiden som numera bor i en av Stockholms förorter. Han hade en intressant kommentar när vi gick runt i centrum. Utan att vi överhuvudtaget hade diskuterat politik eller frågan om nedskräpning i Umeå, så säger han plötsligt: ‘Anders, en sak jag tänkt på när jag gått runt här i Umeå är hur skitigt och nedskräpat det är överallt. Inte ens i Alby där jag själv bor ser det ut så här. Inte i Rinkeby heller för den delen.’

Hmmmm. Ja, ännu ett exempel på att folk utifrån reagerar när de besöker Umeå. Människor verkar ha glömt bort att de har ett eget personligt ansvar för att inte kasta skräp omkring sig. Varför ska det vara så jobbigt att gå 10-15 meter extra till närmaste papperskorg?

Håll Umeå Rent!