Deklaration, Blodomloppet och Fi

Jag har idag på eftermiddagen deklarerat, och för en gångs skull är jag inte ute i sista sekunden. Smidigt var det också att deklarera via internet. Bara att kontrollera alla uppgifter, och sedan godkänna det på Skatteverkets hemsida. En nyhet är att alla nu kan se vad regeringens jobbavdrag innebär i kronor på en särskild rad – ingen kan längre påstå att de som jobbar inte har fått lägre skatt. Summan står klart och tydligt på specifikationen.

Årets omgång av Blodomloppet i Umeå slår tydligen rekord i antal deltagare: totalt 3800 personer anmälda vilket är jättebra siffror. Moderaterna i Umeå ställer upp med hela tre lag denna gång. Ett ambitiöst MUF-gäng som ska springa, och två partilag som promenerar i något lugnare takt. Själv kan jag tyvärr inte delta denna gång, då jag under några dagar kommer befinna mig på en resa med partiet till Strasbourg.

Ser avslutningsvis att Fi (Feministiskt initativ) med Gudrun Schyman i spetsen håller extrakongress i Umeå i helgen för att diskutera om de ska ställa upp i valet 2010 eller ej. Fi har ju inte nån chans att komma in i riksdagen, men för mig får de mer än gärna ställa upp ändå. De kommer ju ta röster från vänsterpartiet och det är ju alltid positivt 🙂