Apropå Valborg och 1:a maj

Det blev dessvärre som jag befarade på Valborgsmässoafton. Efter 21.00 så började det smälla av raketer och smällare, så det blev en riktigt jobbig kväll för min hund. Inte blev det bättre av att några personer roade sig med att skjuta av rejäla raketer inom centrumfyrkanten (där det för övrigt är förbjudet), och också 100m från huset där jag bor. Det hela fortsatte i olika omgångar fram till efter midnatt. Ett j-a otyg.

1:a majtalen var tydligen så förutsägbara som man hade kunnat misstänka. Massiv kritik mot regeringen, trots att vi nu ser en fantastisk utveckling i Sverige. Vad är problemet med att människor får jobb?????

Jobb ger trygghet. Jobb ger skatteintäkter, vilket innebär att vi kan satsa mer pengar på skola och sjukvård. Och självklart ska vi då göra allt för att skapa förutsättningar för fler jobb, och göra det mer lönsamt att arbeta. Men nej då, den utvecklignen är fruktansvärd i sossarnas ögon. För att inte tala om vad kommunisterna anser. För det är ju dom och (s) som ska samarbeta för att vinna valet 2010. Tillsammans med det tillväxtfientliga miljöpartiet.

Vissa fakta förtjänar tydligen att upprepas:
Sverige har nu den snabbast sjunkande arbetslösheten i västvärlden. Ökningen av antalet sysselsatta ungdomar är den starkaste sedan SCB påbörjade sina mätningar 1963.
Antalet sysselsatta 2007 nådde en ‘all-time-high’. 4 660 000 personer var då sysselsatta i Sverige, vilket är det högsta antalet sedan mätningarna påbörjades 1963. 400 personer om dagen får ett jobb, att jämföra med socialdemokraternas sista år då 140 personer förtidspensionerades varje dag. Sverige på ett år har tagit ett rejält kliv uppåt i OECD:s välståndsliga, från fjortonde plats till en delad niondeplacering.

Det har aldrig gått bättre för Sverige. Men det låtsas (s) inte om…..vilket kanske är förståeligt. Vad skulle de då skriva på sina plakat?