Seger, mäns våld mot kvinnor, gröna näringar

Igår tävlade jag och Holmlund (s) om vem som körde snålast och därmed miljövänligast. Som VK noterat (ja VK körde också för övrigt, men vad deras resultat blev är fortfarande höljt i dunkel…) så vann jag över Holmlund, helt i linje med vad jag hade förutspått. Lennart får börja vänja sig med att han kan förlora 🙂 Tävlingen var så klart med glimten i ögat och vi lärde oss faktiskt mycket om hur man bör köra för att kunna minska bränsleförbrukningen.

Regeringens förslag om en storsatsning på mäns våld mot kvinnor har nu blivit antaget av riksdagen. Det är en viktig satsning. I pengar är det 800 miljoner kronor som satsas och till detta hör ett 54-punkts program med konkreta åtgärder. Skönt att våldet mot kvinnor äntligen tas på allvar.

Idag är det en rad företagsbesök med näringslivs- och planeringsutskottet. Temat är de gröna näringarna i Umeå – vi kommer bl.a. träffa representanter för LRF och diskutera läget. Ser i dagens VF att lönsamheten för länets bönder är god, och att framtidstron är stark. Allt enligt årets lantbruksbarometer.

Efter detta bär det under eftermiddagen av till träff med landshövdingen, dit länets kommunalråd och riksdagsledamöter är inbjudna för information och diskussioner. Så det blir, som vanligt, en lång men intressant dag.