Curlinghall, sjukvård och Papa Dee

Blev just intervjuad av TV4 apropå gårdagens beslut i KSAU att utöka investeringsramen för den planerade curlinghallen. Vi beslutade att den nya curlinghallen ska byggas med 6 banor istället för 4. Bättre att bygga riktigt och rejält från början, så att vi inte tvingas kompletteringsbygga efter något år. Nu gör vi en satsning på curling i Umeå, och det är faktiskt på tiden. Alla partier var överens om förslaget, förutom vänstern som reserverade sig.

En undersökning visar att sjukvården numera är den viktigaste politiska frågan bland befolkningen, tätt följd av sysselsättningen. Jo, människor vill ha sjukvård av god kvalitet och dessutom få vården i tid. Utan årslånga vårdköer. Förhoppningsvis kan vi nu i Västerbotten få strålkastarljuset på socialdemokraternas misslyckanden när det gäller just hälso- och sjukvården i länet. Vårdköer och stängda operationssalar, kombinerat med ständigt återkommande höjningar av landstingsskatten – det är s-majoritetens melodi. 2010 har västerbottningarna möjlighet att ändra på tingens ordning.

Är som sagt i Stockholm. Igår efter det sista politikermötet hamnade jag lustigt nog i samspråk med sångaren/rapartisten Papa Dee, som var på samma hotell som mig. Kommer ihåg att jag gillade hans låt ‘Microphone poet’ när jag gick på gymnasiet. Han berättade att han var på väg upp till Umeå senare i år för att uppträda. Jojo, världen är liten.

Nu väntar strax gruppmöte med de moderata representanterna i SKL.