Återställare, dagens AU och Stockholm

Läste igårdagens tidning i rapporten från helgens distriktskongress att socialdemokraterna tänker vinna valet 2010 med ett antal ‘återställare’. Jaja, i så fall får vi en upprepning av argumenten i valrörelsen 2006….inte mig emot. Den nuvarande regeringen har gjort det mer lönsamt att arbeta, de nya jobben har slagit rekord och vi satsar nu mer pengar än tidigare på infrastruktur, skola, vård och polis. Så vad är det (s) ska genomföra för slags återställare? Jo, det gamla vanliga. Höjda skatter för dem som arbetar, högre ersäöttning för dem som inte arbetar. Fint. Då är skiljelinjen mellan de politiska alternativen glasklar. Om nu (s) verkligen väljer den linjen. Mona Sahlin duckar ju mest i den politiska debatten, i alla fall när det gäller inrikespolitik.

Strax har vi sammanträde med kommunstyrelsens arbetsutskott. Vi har ett antal upphandlingsunderlag att ta ställning till, och sedan ska vi få en redogörelse över kartläggningen av de anställdas löner, utifrån ett jämställdhetsperspektiv.

Senare bär det av till Stockholm för ett antal möten. Alltifrån träff med den arbetsgrupp för förnyelse av moderata kommunpolitiken som jag ingår i, till sedvanligt möte med SKL, m-gruppmöten och Utbildningsberedningen.