Aprilskämt? Nej…

För nån sekund trodde jag att det var ett försenat aprilskämt, men nejdå:

Saxat från TT:
‘Polis fick fartböter i tjänsten. En polisman har dömts att betala 2 000 kronor i böter för att han körde för fort i tjänsten. En fartkamera registrerade att polisbilen kördes i 104 kilometer i timmen på en 90-sträcka på E 45 söder om Trollhättan. Färden gjordes en natt i mars. Polismannen var på väg till Lilla Edet. Där fanns en efterspanad man, som varit svår att komma i kontakt med, för tillfället hemma i sin bostad. Polismannen ville träffa mannen för att delge honom en utredning i ett rättsärende.Polismannen tyckte att farten var rimlig, eftersom han försökte få kontakt med en person som var misstänkt för brott. Men så bråttom eller angeläget var det inte, anser Vänersborgs tingsrätt. Nu får polismannen böta för sin framfart.’

Ja, Sverige är fantastiskt! Det är väl ett av få länder i den demokratiska delen av världen där man aktivt motarbetar poliser som gör sitt bästa för att upprätthålla lag och ordning. Poliser som ska gripa brottslingar får i fortsättningen passa sig – håller man inte hastighetsbegränsningarna under biljakterna så blir det förmodligen böter och indraget körkort.