Företagsbesök, Rix-FM & aprilskämt

Dagen har varit fylld med en rad företagsbesök. Först ut på förmiddagen var ambitiösa och engagerade Heja! Eventbyrå, därefter framgångsrika BoPorten och sedan samtal/lunch med styrelsen för Umeå Fabriks- och Hantverksförening.

Under dagen har vi nåtts av beskedet att Rix-FM hoppar över Umeå i sommar och det är bara att beklaga. Vi behöver fler festivaler och händelser i Umeå på sommaren. Däremot förstår jag inte signalerna om att det skulle bero på senfärdighet från kommunens sida. Även om vi inte har haft det som formellt ärende så har kommunrepresentanter fört samtal med arrangörerna, och utgångsläget var ju att kommunen skulle stötta på samma sätt som tidigare. Tråkigt att man inte kunde invänta ett formellt beslut i så fall – det hade vi kunnat ordna omgående.

Slutligen har Lennart Holmlund tydligen blivit förbannad på Sellström för hans aprilskämt igår. Jag tycker att Lennart borde ta några djupa andetag. Alla jag har pratat med såg ju direkt att det var ett aprilskämt. Alla har så klart inte samma humor – men Lennart är ju inte direkt den som brukar banga för att dra skämt……eller hur?