Nya jobb till Umeå m.m.

Har halkat efter lite med bloggandet. Ambitionen är ju normalt att försöka skriva en gång per dag, men nu har det varit ovanligt fullt upp så det har blivit spridda skurar av inlägg istället.

Det har under något år varit mycket fokus på statliga jobb som försvinner från länet. Krigsrubrikerna har avlöst varandra. Därför är det glädjande att vi också får se satsningar. Gårdagens besked att Umeå får ett av tre nya nationella försäkringscentrum är mycket betydelsefullt. Det innebär 90 nya tjänster på Försäkringskassan i Umeå – och detta i kamp med Stockholm som fick stryka på foten. Fler nya jobb och ökade skatteintäkter är melodin. Det är också en förutsättning för fortsatt tillväxt.

Imorgon bär det av till Skellefteå för länsförbundsstämma med moderaterna i Västerbotten. Stämmotalare är EU-parlamentariker Anna Ibrisagic. Mer om det imorgon.

Hej så länge!