Fin dag, läsning och grattis Lycksele

Det har varit en fin dag idag: strålande sol, gnistrande vit snö och en Winston på sitt allra bästa humör när vi var ute i skogen tidigare. Och lagom temperatur, varken för kallt eller för varmt.

Nu är det bara att kasta sig över bunten med handlingar inför veckans olika sammanträden. Bokslut 2007, arbetsutskott samt näringslivs- och planeringsutskott är det som är mest akut att läsa igenom. Om vi har haft det tunt med ärenden en tid så råder plötsligt det omvända förhållandet.

Ska också passa på att gratulera Lycksele som fick den åtråvärda platsen i Aktuellts solfilm. Det blev ju i slutändan lottdragning, efter att någon/några från Östersund försökt manipulera röstandet. Grattis Lycksele! (Hade gärna sett att Umeå kom med på solfilmen, men är i alla fall glad att en ort från Västerbotten tog hem det hela).

Avslutningsvis verkar det lovande att vi kanske snart slipper hålla på med allt strul kring vätskebehållare i särskilda genomskinliga påsar på flyget. Det har varit en massa strul sedan den där reglen infördes. Jag hoppas att de snart hittar en metod så att det inte längre är nödvändigt och att döma av tidningsartiklarna är det på gång. Bra så.