Övik samt en kommentar om landstinget

Har varit nere hos släkten i Örnsköldsvik torsdag-lördag i samband med påskfirandet. Trevligt som vanligt. Har denna gång även hunnit med att promenera Hälsans stig (en sjukilometers runda kring Gimåtsjön), tävlat i Sing-star och hållit i systersonens hockeyklubba, som faktiskt hade tillhört Peter ‘Foppa’ Forsberg tidigare……. Ja, är man från Övik så är man 🙂

Måste bara kommentera situationen i landstinget.

Återigen visar bokslutet på minus, trots en oerhört stark högkonjunktur med ökade skatteinäkter som rimligen borde komma även landstinget till del. Vad sysslar de styrande sossarna med i landstinget? Hur länge ska västerbottningarna acceptera detta uppenbara vanstyre. Det enda man verkar lyckas åstadkomma är inställda operationer, besparingar, skattehöjningar och trots detta – budgetunderskott. Levi Bergströms (s) kommentar är dessutom att ‘Vi har några besvärliga år framför oss’. (!!!) Vad menar han då kännetecknar det som redan har varit? Snacka om misshushållning! Är det något som hotar länets, och även Umeås, framtida tillväxt är det sättet varpå länets hälso- och sjukvård missköts av s, v och mp.

Jag har förövrigt nu kommit tillbaka till Umeå, och efter att ha skickat iväg den här bloggen så ska jag ut en sväng i skogen med Winston.

Vi hörs!