Högt tempo, tidigare betyg och extremism

Idag blir det full fart från morgon till kväll. Är på väg till stadshuset och börjar med beredning av nästa veckas ärenden kl. 08.15, sedan arbetsutskott (prel. bokslut 2007 m.m.), lunch och därefter näringslivs- och planeringsutskott. Därefter direkt iväg för möte med Vägverket. Beroende på bl.a. hur länge det sammanträdet håller på så ska jag också sedan försöka hinna med ett offentligt möte på Kafé Station som moderaterna arrangerar om svensk rovdjurspolitik.

Rapport presenterade igårkväll en opinionsundersökning som visade att 71% av svenska folket är positiva till att ge betyg i skolan tidigare än årskurs 8. Intressant också att 60% av de röd-gröna sympatisörerna gillade tanken. Det stämmer väl överens med regeringens förslag om att betyg ska sättas från årskurs 6 och i fler steg jämfört med idag. Steg för steg återupprättas nu den svenska kunskapsskolan: bort med flum och kravlöshet, in med kunskap och arbetsro i klassrummen.

Oroväckande att högerextremismen verkar vara på frammarsch i länet. Bra att frågan lyfts upp av VK i en artikelserie med början idag. Återkommer om detta i en senare blogg.