Glädjande (3)

Har just kommit tillbaka efter två dagar i Stockholm och möte med SKL (Sveriges kommuner och landsting). Intressant och givande som vanligt. Hann dock inte blogga på förmiddagen denna gång.

Det är med glädje jag läser i både VK och VF att arbetslösheten i länet fortsätter sjunka och nu är ‘historiskt låg’. Det går bra för Västerbotten. Det går bra för Sverige. Om regeringen fortsätter på den inslagna vägen kan vi räkna med fortsatt positiv utveckling – inte minst ett tredje steg i jobbskatteavdraget, vore en värdefull åtgärd. Då blir det ännu mer lönsamt att arbeta.

Glädjande också att regeringen lyssnat på våra synpunkter och beslutat att tingsrätterna i Lycksele och Skellefteå vara kvar. Man avfärdar tanken i den utredning som ville lägga ned dem. Det är välkommet.

Avslutningsvis är det glädjande att fler och fler väljer att åka kollektivt i Umeå. Bussresandet har ökat med hela 19% på två år. Det visar att vi har valt rätt strategi när vi konkurrensupphandlade busstrafiken och därmed också kunnat satsa mer pengar på bl.a. ökad turtäthet.