Renen Emil, få ärenden m.m.

En stor nyhet blev det när renen Emil igår skenade och stack iväg från sin uppvisningsrunda på Gammila i samband med Samiska veckan. Tur att inget av barnen skadade sig, kan man ju för det första konstatera. När det gäller renen Emil är jag mer förvånad hur han kunde få sådan fart – om jag inte har helt fel så är det samme Emil som deltog i renkapplöpningen på Samiska veckan för tre år sedan på Umeälven. (Det är då samma ägare ser jag) Emil förlorade varje lopp p.g.a. sin saktmodighet. Och varför kommer jag ihåg detta? Jo, jag förlorade ju finalen den gången med just Emil som ‘min’ ren i sista loppet….. 🙂 Tacka vet jag renen Studs – han var det minsann fart i!

Det kommunalpolitiska arbetet har gått in i en märkligt lugn period…. Om det har att göra med att Lennart Holmlund (s) har åkt till Thailand låter jag vara osagt, men nu är det andra veckan i rad vi ställer in den sedvanliga presskonferensen p.g.a. för få ärenden. Dagens AU är för övrigt inställt också.

Ser att moderate partisekreteraren Per Schlingmann öppnar upp för en förändring, så att arbetsgivaren inte ska kunna avskeda en anställd bara för att man fyllt 67 år. Det tycker jag låter förnuftigt. Det finns dom som vill arbeta efter 67 och kan göra ett alldeles utmärkt jobb – då ska de inte kunna diskrimineras p.g.a. sin ålder.