Snart dags för Kommunala Rikskonferesen

En gång per år samlas över 1000 moderata kommun-, landstings- och rikspolitiker till en stor konferens – detta år håller vi till på Svenska Mässan i Göteborg 7-8 mars. Vi kommer även få lyssna till framträdanden från statsministern och ett stort antal ministrar.

Har ägnat helgen åt lite förberedelser.

Kul för i år är att Umeå kommer lyftas fram som ett positivt exempel dels när det gäller jämställd stadsplanering, dels när det gäller olika samarbetsprojekt inom kulturens område. Jag är inbjuden talare på dessa två seminarier och det ska bli riktigt givande att få åka till Göteborg och berätta om allt bra som händer i Umeå. Under konferensen ska vi även ett möte med den arbetsgrupp som jag numera ingår i, för förnyelse av den moderata kommunpolitiken.

Sen är det så klart mycket givande att få träffa partikollegor från övriga delar av landet för ömsesidigt erfarenhetsutbyte. På samma sätt som Umeå har mycket att lära andra, så har vi också all anledning att ta lärdom av dem.