Djävulen i fullmäktige?

Ja, det här har utvecklat sig till en intressant dag, även om debatten i kommunfullmäktige håller på att urarta i pajkastning utan dess like.

Vi debatterar just nu en Alliansmotion om att erbjuda de kommunalt anställda som vill möjligheten att gå starta-eget utbildningar. Nyligen jämförde en vänsterpartist vårt förslag med att det var DJÄVULENS förslag. Vi påstås vara mutade av Svenskt Näringsliv av vänsterns gruppledare. Och tidigare har en sosse jämfört det med att vi vill ha det som i Amerika, och att vi pga denna motion också vill sälja ut Norrlands Universitets sjukhus m.m.. En fullkomligt sanslös debatt. Och personangrepp haglar med jämna mellanrum.

Noterade dock att Holmlund (i ett svar på min direkta fråga) till slut tvingades ta avstånd från Luleå-sossarnas förslag att Luleå skulle bli huvudort i den ev nya regionen Övre Norrland. Men det satt långt inne.

Jaja, debatten fortsätter. Jag har också hunnit bli kallad ‘lilla Anders’ av såväl Holmlund (s) som Alireza (mp). Spännande debatter numera 🙂