Lite blandat om politik idag

Just nu verkar det vara ett öppet spelfält om vad som händer politiskt i Storuman och jag tänkte inte spekulera i det. Det lär väl snart visa sig hur man löser det hela. Men en sak som nu snabbt kom i skymundan är vad som händer med de tre utbrytarna från vänsterpartiet. Det borde vara hög tid för dem att säga ifrån sig alla sina uppdrag? Erold uttalade ju bara för nån dag sedan, mot bakgrund av den nybildade Kommunlistans obefintliga stöd i opinionsundersökningen, att det bara var att sluta. Gäller det idag också?

På riksplanet har socialdemokraterna hamnat i en besvärlig sits. Mona Sahlin har tidigare sagt att det krävs ett mer fördjupat samarbete mellan oppositionen (s,v,mp) inför valet 2010. Miljöpartiet vill nu ha gemensam valplattform. Vänstern avfärdar det rakt av. Vad säger Mona Sahlin? Eller är planen att vara tyst fram till valdagen i september 2010?

Statsminister Reinfeldt har denna vecka återigen offentligt deklarerat att det inte blir några storregioner i samband med valet 2010. Det är bra att (m) i regeringen står på sig. Då kan vi förhoppningsvis få tillräckligt med tid att undvika den hotande uppdelningen av Norrland i två regioner, med de tidigare påpekade negativa konsekvenserna.