Evenemangsarena, regionfrågan och Idrottsgalan

En diskussion har blossat upp om huruvida Umeå behöver en ny evenemangsarena eller inte. Personligen har jag uppfattningen att det är alldeles utmärkt om det finns privata intressenter som ville bygga och driva en sådan. Avsaknaden av en tillräckligt stor arena i kommunen har ju med jämna mellanrum uppmärksammats. Bedros hade dock en vettig synpunkt i dagens VF – nämligen att de olika idrottsklubbarna i Umeå kanske borde prata ihop sig. Just nu är det väldigt många bollar i luften. Det finns inte utrymme för hur många nya hallar som helst.

Vi moderater har upprepade gånger varnat för att den nuvarande regionprocessen i Norrland håller på köra i diket. Det understryks bara av dagens artikel i VK, som visar att sprickan i norr blir allt djupare. Just nu går Norrland mot en delning (två regioner), och det vore förödande för både Umeå och vårt län Västerbotten. Inte minst Norrlands Universitetssjukhus riskerar tappa sitt befolkningsunderlag. Jag uppmanar övriga partier att följa vår linje – lägg tanken på storregioner i malpåse minst till år 2014. Då får vi tid att lösa detta i lugn och ro. Annars riskerar det att sluta riktigt illa för Umeå.

Idrottsgalan slutade i succe för länets idrottare. Själv var jag på partimöte och hade inte möjlighet att följa galan, men kunde ju läsa om det senare på kvällen. Anja Pärson, Anders Pärson, Jens Byggmark och Björn Ferry blev alla vinnare. Stort grattis!