Kärnkraft, överklagningar, s+mp+v=sant?

Fp gör idag ett utspel om att bygga ut kärnkraften med fyra reaktorer. Jag tycker att det har helt rätt. Kärnkraften har en central roll i arbetet med att rädda vårt klimat, och minska utsläppen av växthusgaser. Inför valet 2010 är förhoppningsvis alla Allianspartier inne på denna förnuftiga linje.

Vår regering har tagit ett bra initiativ för att snabba upp processen för stora infrastruktursatsningar. Återstår att se vad som konkret kommer ut av det hela. De förseningar som drabbat byggandet av Botniabanan och andra objekt, p.g.a. överklagningshysterin, är inte acceptabla. Regelverket måste göras om.

En stor majoritet av de ledande socialdemokraterna i landet vill enligt en undersökning att socialdemokraterna ska gå i koalition med miljöpartiet och vänsterpartiet, om Alliansen förlorar valet 2010. Intressant vore att se vilken politik ett sånt politiskt alternativ skulle gå till val på: kraftigt höjda skatter, avskaffande av kärnkraf m.m. Vad säger de ledande sossarna i Umeå om detta? Intressant vore att höra Lennart Holmlunds syn om det här. Tycker han att vänstern och miljöpartiet är lämpliga koalitionsvänner??