Välkommen till Västerbotten, Chris!

Nåddes för ett tag sedan av nyheten att Chris Heister blivit utnämnd till ny landshövding i Västerbotten. Mycket bra beslut för oss västerbottningar!

Jag vill passa på att gratulera Chris till utnämningen och samtidigt hälsa henne varmt och hjärtligt välkommen till vårt län. Chris Heister är en mycket kunnig och stark person, har ett omfattande nätverk och lång erfarenhet inte minst av kommun, landstings- och riksdagspolitik som utan tvekan kommer att komma länet till godo.

Chris har ju också under årens lopp varit på besök hos oss många gånger i rollen som ledande moderat politiker, inte minst flera besök här i Umeå. Nu kommer hennes roll att vara av annan art, eftersom hon blir statens förlängda arm i länet. Men extra kul är det för oss Västerbottensmoderater eftersom vi faktiskt nominerade henne till ny partiledare efter Carls Bildt. En majoritet i partiet tyckte då annorlunda. Men vi ångrade aldrig vårt beslut att nominera Chris.

Och nu hälsar vi henne hjärtligt välkommen till oss i en annan roll.