Grön jul, s-manifestation och Ön

Förra julen var konstig. Det var den första gången i mitt liv som jag tvingades fira julafton utan snö på marken. Allt var grönt i min gamla hemstad Övik. Nu verkar det upprepa sig. Termometern står på 6 plusgrader och den vita snön försvinner illa kvickt. Samtidigt läser man om att fjällen kommer sakna snö i år, samtidigt som Nikkaluokta (!) slår värmerekord och har varmast i Sverige. Klimatet är verkligen upp och ned, och nu märks det i Sverige också.

Igår skulle en stor demonstration/manifestation ske i Umeå. Socialdemokraterna i Umeå hade tillsammans med LO annonserat om en stor protestaktion mot Alliansregeringen. Nu är man besviken över den dåliga uppslutningen på torget. Demonstranterna uteblev. Ja, det kanske har att göra med verklighetesbeskrivningen…… i annonserna stod bl.a. att man skulle demonstrera för flera jobb och satsningar på välfärd.

Till saken hör ju att antalet nya jobb slår REKORD just nu. De sjukskrivna blir färre. Satsningar sker både på skola, äldreomsorg och sjukvård. Alla som arbetar får mer behålla mer av sin lön än tidigare, och vid årsskiftet kommer dessutom nästa steg i jobbavdraget. För de flesta (möjligen med undantag av s-strategerna) är detta en positiv utveckling.

Igår yttrade sig Byggnadsnämnden över planerna på Ön. Noterar att det numera är fyra partier som står bakom huvudförslaget för byggande på Ön: Moderaterna, folkpartiet, socialdemokraterna och vänstern.