Full fart från morgon till kväll

Idag kör vi igång kl. 09.00 med årets sista fullmäktige. Själv har jag dels frågan om den ‘officiella stadshymnen’ (som sen inte var nån hymn, utan en jingel..), dels frågan om ett eventuellt stöd till driften av en ny skidanläggning på Vallberget som ska upp till diskussion. FP-motionen om ny gästhamn finns också med på listan idag. En viktig fråga, och det vore ett lyft inte minst för sommarturismen om vi kunde få en ny gästhamn i Umeå. Därför är det bra att en privat entreprenör står i startgroparna för att bygga en ny stor marina med gästhamn, på södra delen av Ön. Det projektet ska uppmuntras.

Vi får se hur länge fullmäktige håller på, jag har slutat att spekulera i tider. Man kan ibland tro att förhandlingarna borde vara slut vid lunch, men det brukar ändå kunna dra ut på tiden fram till kl. 18.00 Osvuret är bäst.

Efter fullmäktige har vi ikväll sammanträde med den moderata kretsstyrelsen i Umeå, och direkt därefter har vi sammanträde med förbundsstyrelsen för moderaterna i Västerbotten.

Så det blir en lång dag. Som vanligt.