Hymnen, framgång för Alliansen, angrepp

Många var undrande igår efter nyheten att Umeå skulle få en officiell stadshymn. Men bara några timmar efter att jag lämnat in min fråga till Holmlund, så hade jag ett meddelande på mitt mobilsvar som bedyrade att det inte var frågan om en stadshymn utan en enkel jingel. OK, fint. Men då ska man inte gå ut med en nyhet som säger något helt annat. Ibland undrar man hur det fungerar med beslutsvägarna i Umeå kommun.

Allians för Umeå verkar vara på väg mot en stor sakpolitisk framgång. Igår fick vår motion om ‘Mindre klasstorlekar på högstadiet’ bifall i för- och grundskolenämnden, då både mp och v beslutade att stötta motionen. Segertåget fortsätter 😉

Blev däremot lite förvånad när jag läste att våra Alliansvänner regionalt i landstinget och lokalt i Umeå angriper oss moderater på debattplats i VK idag. Tråkigt. Jag kommer återkomma i den frågan.