Vallberget, polisen hånad och siffror åt rätt håll

Enligt Västerbottensnytt är Lennart Holmlund (s) på väg att svänga i frågan om att stödja satsningen på en skidanläggning på Vallberget. Tidigare har (s) sagt nej till driftstöd från kommunens sida.

Mycket bra! Vi inom Alliansen föreslog så sent som för ett halvår sedan att kommunen skulle göra just detta – stötta satsningen på Vallberget med en delfinansiering av driften. Då röstade (s) nej, men här har vi alltså ännu en i raden av frågor där Alliansens linje nu vinner gehör. Det skulle gynna både turismen och alla slalomintresserade i regionen om anläggningen blir verklighet.

Läser i VK att flera umebor stod bredvid och skrattade åt de skadade poliserna, som satt fast i sina bilar efter kollisionen i helgen. Det är klart upprörande. Poliserna har som jobb att skydda allmänheten och rycka ut för att rädda dem i fara – och när polisen så själva råkar ut för en olycka, så står människor öppet och hånar dem. Skamligt.

Och slutligen i VF kan vi läsa att västerbottningarna blir allt friskare – samtidigt som fler och fler kommer i arbete. Som sagt, siffrorna pekat åt rätt håll numera.