Bloggande, Juha V, Skyltar vid Umeås infarter

Idag blev det en något senare blogg. Har haft fullt upp med diverse möten, nu senast en student från universitetet som skriver D-uppsats om hur politiken och det politiska arbete förändrats under senare år. Ett intressant samtal – inte minst om mediers makt och betydelsen av bloggande.

Lennart Holmlund är kritisk till dem som är negativa till frisläppandet av Juha Valjakkala. Han menar att han själv inte har tillräckligt information om att uttala sig om hur Valjakkala mår idag, och underförstått så borde inte nån annan heller kunna uttala sig. Hmm. Jag ska villigt erkänna att jag inte vet hur Valjakkala mår idag – men jag har en bestämd uppfattning ändå. Jag vet ju vilka brott han har begått. Har man kallblodigt mördat tre personer ska man sitta på livstid, oavsett om man plötsligt mår bättre eller ej. Vad jag vet har han heller inte uttryckt ånger för sina brott.

Jag rekommenderar läsning av dagens VF och den insändare som min partikollega Igor Jonsson skrivit om de informationsskyltar som sitter vid Umeås infarter. Han efterlyser ett roligare alternativ till de slätstrukna skyltar som finns idag. De måste bytas ut!

Jag tar mig friheten att citera ur Igor Jonssons insändare:
‘Det ska synas och kännas att man kommer till Norrlands största stad. Optimismen och framtidsandan ska märkas redan vid infarterna. (…) För att sedan krönas med en stor Välkommen till Umeå – Norrlands största stad-skylt. Viktigt är också att den är bra belyst och lättläst i alla väder och tider på dygnet. Informationen ska vara lätt att uppdatera och innehålla exempelvis folkmängd, evenemang, foton etc.

Umeå är redan idag Norrlands största stad och har ambitionen att växa till 200.000 invånare. Ett mål som kräver att vi jobbar med marknadsföring inom alla områden. Och därför tycker jag att en del i det projektet bör vara att välkomna våra besökare på ett attraktivt och välkomnande sätt.’

Bra skrivet, Igor!