Grattis Anja, Monopol samt att gå från ord till handling

Till att börja med vill jag varmt gratulera Anja till Svenska Dagbladets bragdguld för andra året i rad. En unik prestation!

När jag ändå är inne på gratulationer kan vi ju gratulera Umeå till att få fått den finaste platsen på spelplanen – Norrmalmstorg – när Monopol nu ska lansera sin nya upplaga av spelet. Bra röstat av umeborna!

Avslutningsvis är det på tiden att vi nu kommer till skott med badhusprojektet. Inom några dagar ska kommunen gå ut och annonsera efter privata intressenter som är beredda att dels bygga det nya badhuset, dels ta ett helhetsgrepp över de två aktuella kvarteren i ett stadsutvecklingsprojekt. Enligt upppgifter på Västerbottensnytts hemsida är det 3-4 företag som har hört av sig och meddelat intresse redan innan man har gått ut formellt. Det bådar gott. Det här är bara ett i raden av projekt som har utretts och fastnat i långbänk i vår kommun. Nu ska vi se till att börja gå från ord till handling.