Mona Sahlin och dagens DN-debatt

Idag går Mona Sahlin till häftig attack på DN-debatt mot Reinfeldt och regeringen. Hon skriver ‘Aldrig tidigare i Sveriges historia har vi haft en större skillnad mellan vad en regering säger och vad den faktiskt genomför. Konsekvent och medvetet vilseleder man väljarna.’

Jaså? Ett tips är att Sahlin borde läsa exempelvis tidningen Riksdag och Departement – där konstaterades nyligen att regeringen på bara ett år hade lyckats genomföra 8 av 10 vallöften. Och många av de kvarvarande är på gång. Ett annat lästips är den vitbok som regeringen presenterade i september – där kan man på område efter område, vallöfte efter vallöfte – se exakt vad som hänt och inte. Så att påstå att regeringen mörkar blir ju halvfånigt i sammanhanget.

Men när har Mona Sahlin tänkt presentera den egna politiken? Det enda klargörande vi fått är att hon underkänt den egna skolpolitiken samt att hon vill göra det mindre lönsamt att arbeta och mer lönsamt att inte arbeta. I det sistnämnda fortsätter hon i Göran Perssons fotspår.