Medlemsmöte, vårdköer och Stockholm

Igårkväll talade jag inför Umeås moderater om mina upplevelser av det första året som kommunalråd. Det var en trevlig tillställning och för en gångs skull lyckades vi INTE hålla tiden – frågorna och samtalsämnen var många. Hur en ‘vanlig’ arbetsvecka ser ut, aktuella politiska frågor, hur man hinner besvara alla email och telefonsamtal som kommer under en dag, Allianssamarbetet, hur det går att jobba med Holmlund o.s.v.

Läser idag om det misskötta landstinget i Västerbotten. Över 7000 personer har inte fått vård eller behandling i tid. Man är bland de sämsta i landet på att uppfylla vårdgarantin. Det enda vi tyvärr kan vara säkra på att den socialdemokratiska landstingsledningen förmår göra är att höja skatten och säga nej till viktiga förändringar. Genom att stänga operationsavdelningar i fyra månader per år tänker man att man ska spara pengar – men blir vårdköerna kortare för att personalen hindras från att operera? En högst korkad strategi.

Idag åker jag ner till Stockholm för sammanträde med Utbildningsberedningen inom SKL. På kvällen kommer vi ha en särskild träff med den moderata gruppen inom SKL. Dessa möten blir alltmer givande – en bra arena för informationsutbyte och diskussion.

Tar med mig datorn så vi får se om det kanske blir en blogg därifrån också.