BRIS, Övik och media

I fredagsförmiddag var jag och Lennart Holmlund och besökte BRIS (Barnens rätt i samhället) här i Umeå. De utför ett mycket, mycket viktigt arbete – med telefonjour och mailjour för barn och ungdomar som behöver någon att prata med – och man imponeras över allt ideellt arbete som utförs. Samtidigt är så klart beroende av stöd från det allmänna och jag har svårt att förstå de kommuner som inte vill stötta verksamheten.

I helgen har vi varit nere hos släkten i Övik. Därför blev det också en extra dags paus i bloggandet. På lördagen besökte vi bl.a. pappas grav och tände ljus.

Hade tänkt koppla ifrån det politiska någon dag när vi åkte iväg, men telefonen ringde konstant både fredag, lördag och söndag. Allt från Expressen, Ekot till Västerbottensnytt har varit på hugget. Frågorna gällde så klart de olika ‘affärer’ som varit omskrivna sista dagarna med bl.a. svart arbetskraft. Blev faktiskt just intervjuad av SVT om det. Svaret då? Ja, ganska självklart.

Lagar och regler är till för att följas. Punkt. Det borde inte vara så svårt att förstå. Och lagarna gäller alla. Dessa historier skadar bilden av partiet, skadar bilden av regeringen och det viktiga politiska arbete som nu utförs. Inte bra, för att uttrycka sig diplomatiskt.