Spiric, hemsida och badet

Vänsterns ledare i Umeå, Tamara Spiric, känner sig påhoppad av mig, och hon anser att jag tar i så jag ‘spricker i osaklighet’. Problemet för Spiric är ju att vi alla kan läsa vad hon skrev på sin blogg om Che Guevara. Ett axplock:

Spiric den 9/10:
‘Dagens revolution (en grundläggande samhällsförändring) förs genom demokratiska val istället för dåtida väpnade kamp. Men hans grundsyn om allas lika värde och om vikten att kämpa mot dem som förtrycker och utnyttjar ger än idag kämpalusten till miljoner människor världen över. Som symbol för kampen för rättvisan kommer Che att leva mycket längre till.’

Spiric menar alltså på fullt alllvar att Che Guevara är en symbol för rättvisan.

Che Guevara mördade sina politiska motståndare, och upprättade arbetsläger för oliktänkande. Utöver att han försökte sprida den kommunistiska revolutionen till flera länder. En typisk kommunist, med andra ord. Mord och terror har kommit i dess spår över hela världen. En sådan man hyllar vänsterpartiets gruppledare som SYMBOL FÖR KAMPEN FÖR RÄTTVISA.

Ja, då får man faktiskt räkna med att dra på sig kritik.

Över till annat. Noterar att Umeå kommun får beröm för bästa hemsida ur företagrperspektiv, av Svenskt Näringsliv. Kul att Umeå får lite beröm för sitt arbete, och inte bara ovett. Men allt kan bli bättre.

Idag kommer BADET upp på Näringslivs- och planeringsutskottet. Förhoppningsvis kan vi nu få full fart på Stadsutvecklingsprojektet, som innefattar både Nanna- och Mimertomten. Det kan bli ett spännande projekt som lyfter Umeå, ur flera aspekter.