Första snön, aktivister, Expressen & Aftonbladet

Nu snöar det. De senaste 20 minuterna har snön fallit utanför fönstret. Bytte till vinterdäck igår, så det var ju bra tajming.

Miljöaktivister har tydligen sprungit runt och släppt ut luften ur däck på 90 bilar i Umeå. Onödigt och dumt. Bättre att bedriva opinionsbildning om man vill få sympati. Nu blir människor, med all rätt, förbannade istället. Vad blir nästa steg för aktivisterna? Spottloskor i ansiktet på dem som inte lägger ekologiska varor i kundvagnen på ICA eller COOP?

Det är inte så vanligt att jag som kommunpolitiker blir uppringd av någon nationell tidning. Men igår hann – kors i taket – både Expressen och Aftonbladet ringa upp och göra intervjuer. Dock om olika frågor. Expressen ville pejla stämningen inför vår partistämma som går av stapeln i Gävle nästa vecka. Ville veta ställningstaganden i olika frågor som försvaret, kärnkraft, Ansvarskommittén m.m. Lite senare ringde så Aftonbladet och var undrande kring Företagarnas utspel igår om behovet av bro mellan Sverige och Finland. Mitt namn hade kommit upp i en sökning på nätet – jag hade i egenskap av vice ordförande i Internationella Blå Vägen uttalat behovet av en fast förbindelse över Kvarken. Hur som helst. Bra att både näringsliv och de politiska partierna regionalt är uttalat positiva till en fast förbindelse – på sikt är det ett måste. Bra också att frågan får uppmärksamhet nationellt.