SKL, bortklippt, bra motion och klotter

Har varit två dagar i Stockholm med Sveriges Kommuner och Landsting. Intressanta dagar som vanligt, inte minst att kunna träffa partikollegor från olika delar av landet och utbyta erfarenheter om stort och smått.

Västerbottensnytt jagade oss Umeåpolitiker i Stockholm och var angelägna att få tillstånd en intervju, med anledning av diskussionerna kring koncernvd:ns lön och arvoden från kommunen. Man var väldigt angelägen att få oppositionens kommentarer. Förstod dock på förhand att mina kommentarer inte föll i redaktionens smak – eftersom jag innan intervjun fick frågan om jag inte kunde försöka vara lite fränare i mina svar. Och se – när inslaget sedan kördes så var jag tydligen bortklippt. Anledning? Jag förklarade ju bara att detta inte var nån nyhet i sig, utan en konstruktion som funnits i ca 10 år, och att revisionen inte haft några invändningar. (Det klart – skulle skatteverket eller revision ha invändningar så är det ju en sak, men så är väl inte fallet vad jag vet.) Men det svaret passade inte den vinkling av nyheten som redaktionen ville ge, uppenbarligen.

Skrev nyligen en blogg om att tidelag borde kriminaliseras. Till min glädje ser jag att en folkpartistisk riksdagsledamot nu lämnat in en motion om detta. Hoppas att fler än sex riksdagsledamöter stödjer förslaget den här gången.

Det finns typer i Umeå som fortsätter att förstöra och klottra för sitt eget höga nöjes skull. Mer eller mindre varje morgon när jag promenerar eller cyklar till Stadshuset ser jag nya exempel på klottrares framfart, inte minst i gångtunneln under Västra Esplananden ser det för j-vligt ut.