De tres gäng

Läser att Peter Eriksson språkrör för miljöpartiet ensamt vill gå till val tillsammans med socialdemokraterna. Ett sådant samarbete ser han som det absolut bästa. Han vill därmed hålla borta vänsterpartiet från ett samarbete inför nästa val. Peter Eriksson säger att Vänsterpartiet känns bakåtsträvande och gammalmodigt. Det är i och för sig inget nytt, de har vi ju alla vetat länge. Det roliga tar inte slut med det. På miljöpartiets kritik svarar Lars Ohly att det i nuläget inte är aktuellt med något samarbete med någon. Ohly menar att om det ska till något samarbete blir det först efter valet i förhandlingar. Det som blir lite humoristiskt är att socialdemokraterna helst inte alls vill samarbeta med vänsterpartiet eller miljöpartiet. Att samarbetet inte fungerar blir alldeles uppenbart då de tre partiernas budgetalternativ presenterades. Då kunde de inte komma överens om något, utan det spretade åt alla håll. Alternativen i svensk politik är glasklart. Mot en enad Allians som trivs tillsammans står en splittrad vänsterkartell som mest bara bråkar med varandra.