Älgmöte*4, skolsatsning och s-omprövning

Gårdagens möte i Stockholm med ledande m-företrädare och statsministern blev lyckat. Utöver att diskutera partiets organisation inför valet 2010 hann vi också komma in på aktuella politiska frågor, bl.a. den kommande budgetpropositionen. Intressanta informationer och konstruktiva diskussioner.

Har just kommit innanför dörren efter att ha varit i skogen med Winston. Vi tog en lite längre sväng än vanligt där ute i I20-skogen. Både husse och hund var i behov av att få upp pulsen lite. I en skogsglänta hände det igen: ungefär inom samma område som tidigare år stötte på vi på inte bara en utan fyra älgar. De ståtliga djuren tittade på oss under någon minut, innan de försiktigt vände och försvann in bland träden.

Idag meddelades att regeringen kommer att satsa ytterligare pengar på skolan i höstens budget. Utöver satsningen på lärarlyftet blir det mer pengar till läsa-skriva-räkna satsningar, speciallärare m.m. Känns bra att ännu ett av våra vallöften håller på att infrias.

Avslutningsvis noterar jag att socialdemokraterna håller på att skrota ännu en del av sin politik. Efter valet erkände man att skolpolitiken hade misslyckats. Nu är sossarnas gamla jobbpolitik på väg att skrotas. A-kassan, arbetsförmedlingar, skattesystemet, småföretagarna – allt ska omprövas, enligt TT.